Yhdessä olemme enemmän

Minulla oli eilen ilo kannustaa Porin Ässiä voittoon hallilla. Vieressä istui, seisoi ja huusi rouva Tuomi, jolla oli päällään miehensä pelipaita vuodelta 1979. Jos peli syntyy yhdessä tekemisestä, syntyy myös katsomokokemus yhdessä!

Ässien mestaruus on ilmiö ja ilmiömäinen. Se on kaiken kaikkiaan osoitus yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen voimasta – sekä porilaisuudesta. Henkilökohtaisesti pidän mahtavana sitä, että joukkueen muurina toimi raumalainen (enkä itse ole raumalainen, vaan minulla on pohjimmiltaan JYP-sydän). Hyvä Satakunta!

Myös Mu Pori o kaunis -ilmiön syntyminen on ollut mahdollista ainoastaan ja vain yhdessä. Mu Poriakaan ei tee kukaan tietty, vaan me kaikki. Toki Mu Porin taustalla on noin 10 aktiivisen hengen talkooporukka, joka mahdollistaa sen alustan, jonka päälle yhteinen sisältö luodaan. Ilman sisältöä alustalla ei tee mitään. Ja sisältö olemme me kaikki!

Crowdsourcingin (=yhteisöosallistamisen) ja verkostomaisen toiminnan avulla on saatu tuotettua ilmiö, jonka synnyttämiseen toisella tavalla organisoituna olisi kulunut huomattava määrä rahaa. Moni pyrkii tällaiseen, mutta harvassa yhteisössä se on oikeasti onnistunut. Suusta suuhun ja puskaradion kautta on sitä paitsi universumin uskottavin markkinointikeino.

Joukkoistamisen lisäksi Mu Pori on kulttuuriosaamista ja kaupunkikulttuuria tukevaa tiedonvälitystä. Kuluttajien kulttuurien tuntemus on ennen kaikkea kuluttajakäyttäytymisen ymmärtämistä. Kulttuuriosaamisesta on sitä paitsi tulossa entistä arvokkaampaa omaisuutta, sillä markkinat pirstaloituvat ja jakautuvat yhä kapeampiin alakulttuureihin. Globaalin sosiaalisen median ansiosta kapeakin alakulttuuri voi olla maailmanlaajuinen eikä vain paikallinen. Mu Porikin on levinnyt niin Skotlantiin kuin Afrikkaan sosiaalisen median ansiosta.

Mu Pori toteutetaan verkostohankkeena. Tavallisesti organisaatiot keskittyvät kehittämään vain omaa toimintaansa – verkostohankkeiden tavoitteena on yhteinen kehittäminen, mikä vaatii organisaatioilta uudenlaista osallistumista ja näkemystä sekä avoimuutta ja innovointia. Avoimet innovaatiot tulevat lisääntymään.
Verkostomainen toimintatapa soveltaa avoimen innovaation keinoja tuottaa ja jakaa innovaatioita sen jäsenten kesken. Se edistää yhteistyöverkostojen syntymistä, eli yhteisen teeman alla toimivia tekijöitä, joille rakentamalla yhteinen alusta saadaan synnytettyä yhdessä jotain suurempaa, jota yksi tekijä ei omalla toiminnallaan olisi voinut saada aikaan. Tästä myös Mu Porissa on kyse. On onnistuttu luomaan yhdessä jotain suurempaa, ilmiö.

Samaa yhdessä tekemisen meininkiä kuulen tässä:
– Meillä oli kaksi vaihtoehtoa. Joko kaikilla on huono fiilis ja alamme jo valmistautua kauden jälkeiseen reissuun. Tai sitten jokainen ottaa itseään niskasta kiinni ja alamme yrittää. jos emme yritä, mitään ei tapahdu, emmekä mitään myöskään saavuta, varakapteeni Aki Uusikartano kertaa.
Joukkueen palaverissa syntyi huoneentaulu. Se ripustettiin runkosarjan loppupelien ajaksi Isomäen pukukopin seinälle.

Kun Kivi (päävalmentaja Karri Kivi) näki, mitä joukkue oli keskenään sopinut, hän repi omat suunnitelmansa.
Sitaatti lainattu Satakunnan Kansasta 25.4.2013.

Korjaan! Patakunnan Kansa tänään :)

Blogikirjoituksessa on hyödynnetty lähteenä myös Susanna Luoman tekemää Mu Porin markkinointisuunnitelmaa.

Kuvaaja

Asiasanat

Yhteydenottopyyntö kuvaajalle

Alkuperäinen kuva